VASI-VET - clinică veterinară Botosani

Aparatura avansata si medici specialisti experimentati si dedicati. Tel 0231-582 257

 • Picior refacut
  Picior refacut
 • Interventie
  Interventie
 • Cosmetica canina
  Cosmetica canina
 • Cosmetica
  Cosmetica
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Sfaturi

Babesioza - boala groaznica pe care o transmit capusele

Babesioza - boala groaznica pe care o transmit capusele

De doua luni de zile tot facem postari despre invazia de capuse la animale, si boala groaznica pe care o transmit (babesioza) si cu toate acestea majoritatea cainilor care vin bolnavi sau infestati masiv de capuse sunt nedeparazitati extern pana la aceasta vreme..... NU ESTE O GLUMA! Aceste capuse ne pot afecta sanatatea noastra si a companionilor nostrii ! Exista cazuri cand inclusiv cu zgarda sau cu pipeta pusa, animalele tot au facut boala. Controlati-i dupa fiecare plimbare in spatii verzi, mai ales in zonele de padure, sau unde pasc oile in imprejurime. Daca locuiti la curte , luati din fitofarmacii solutii de stropire contra capuselor, pentru iarba. Si cel mai important, atunci cand ati observat o capusa pe dumneavoastra mergeti la spital iar cand observati o capusa pe caine/pisica ,mergeti la medicul veterinar! Diagnosticata la timp babesioza se trateaza mult mai usor si cu costuri mai mici!

Citește mai departe: Babesioza - boala groaznica pe care o transmit capusele

Sfaturi generale

Interesati-va INTOTDEAUNA INAINTE sa achizitionati un animal de companie de particularitatile de nutritie, de bioclimat, de costurile financiare ale intretinerii fiecarei specii sau rase, si nu in ultimul rand de problemele medicale caracteristice fiecarui tip de animal de companie.

ATENTIE! Rasele brahicefalice sint predispuse la o afectiune congenitala ce implica o serie de modificari anatomice la nivelul aparatului respirator, care se numeste sindromul aerofor al raselor brahicefalice. Aceste modificari implica narile stenozate, valul palatin elongat, hipoplazie traheala etc.

Citește mai departe: Sfaturi generale

Facebook

Apeleaza

GoogleMap

webmail