Examen cardiologic caine Vasi-Vet Botosani

Cardiologie veterinară

Când este recomandat examenul cardiologic la câini sau pisici?

Consultul cardiologic poate fi recomandat companionului tău, de medicul veterinar. Este efectuat de către medicul specialist cardiolog, în cadrul consultului preanestezic, înaintea unei intervenții chirurgicale, la animalele cu afecțiuni cronice sau oncologice, la pacienții seniori, sau pentru monitorizarea bolilor de inimă, la animale cu suferință cardiacă.

Care sunt semnele care indică o posibilă afecțiune cardiacă la animalele de companie?

Consultul cardiologic poate fi recomandat companionului tău, de medicul veterinar. Este efectuat de către medicul specialist cardiolog, în cadrul consultului preanestezic, înaintea unei intervenții chirurgicale, la animalele cu afecțiuni cronice sau oncologice, la pacienții seniori, sau pentru monitorizarea bolilor de inimă, la animale cu suferință cardiacă.

Medicul cardiolog va efectua o examinare fizică amănunțită, ulterior discuției cu tine, pentru a aduna istoricul și simptomele critice, va realiza măsurarea tensiunii arteriale și auscultația cu stetoscopul, care poate arăta aritmii, sau alte modificări ale ritmului cardiac.

În funcție de constatările inițiale, medicul cardiolog poate solicita investigații suplimentare, cum ar fi electrocardiograma (ECG), sau Eco cardiograma (ecografia cardiacă), pentru a evalua structura inimii.

Ce presupune examenul cardiologic?

Investigatie cardiologica caini Vasi-Vet Botosani

Ce afecțiuni pot fi diagnosticate în cadrul consultului cardiologic?

Consultul cardiologic si investigațiile specifice îi oferă medicului veterinar specialist, informații despre starea generală a inimii, a vaselor de sânge, sau a plămânilor.

Corelate cu analize de sânge, sau radiografii, aceste investigații pot ajuta la diagnosticarea din timp a bolilor cardiovasculare, sau a insuficienței cardiace

De ce să alegi clinica veterinară Vasi-Vet

Un medic cardiolog veterinar, expert în imagistică, are grijă de sănătatea inimii patrupedelui tău. Oferim un diagnostic avansat, tratament personalizat și o abordare plină de compasiune, asigurându-ne că animalul tău de companie primește cea mai bună îngrijire posibilă.

Listă prețuri cardiologie

Examen cardiologic de specialitate400 lei
Examen cardiologic primar250 lei
Evaluare tensiune arterială120 lei
EKG100 lei

Ce spun clienții

Întrebări frecvente

  • Evaluarea preanestezică este esențială pentru a determina starea de sănătate a inimii patrupedului tău, înainte de a fi supus unei intervenții chirurgicale. Acest lucru ajută la excluderea riscurilor asociate anesteziei generale și la planificarea adecvată a procedurii, sau a tratamentelor intra-operatorii.

  • Pentru a menține sănătatea cardiacă a animalului tău de companie, asigură-te că are o dietă echilibrată, exercițiu fizic adecvat și vizite regulate la medicul veterinar. Monitorizarea semnelor de suferință cardiacă și intervenția promptă sunt, de asemenea, esențiale pentru o bună stare de sănătate.

  • Anumite rase sunt mai predispuse la afecțiuni cardiace. De exemplu, Cavalier King Charles Spaniel este predispus la boala valvulară degenerativă. Cardiomiopatia dilatativă apare la rasele mari (Doberman, Labrador Retriever, Golden Retriever, Ciobănesc German, Ciobănesc Mioritic). Hipertrofia cardiacă congenitală afectează în special rasele de pisici Main Coon, Ragdoll, Sphynx, British Shorthair, Scottish Fold, Birmaneză, Siameză.

  • Frecvența controalelor tensiunii arteriale depinde de starea specifică a inimii și de recomandările medicului veterinar. În general, animalele cu probleme cardiace ar trebui să aibă tensiunea arterială verificată la fiecare 3-6 luni, sau mai des, pentru gestionarea eficientă a bolii. Pentru restul patrupezilor, procedura trebuie efectuată 1 - 2 ori pe an, în cadrul controalelor de rutină.

  • Factorul genetic și rasa patrupedului sunt determinante. La pisici poate apărea hipertrofia mușchiului cardiac, pe fondul hipertensiunii arteriale pe termen lung, sau din cauza hipertiroidismului. Sunt patrupezi, care, pe fond de stres, după o intervenție chirurgicală, când se aduce un alt animal în casă, sau după ce au trecut printr-o boală, pot dezvolta afecțiuni cardiace. Un control de rutină poate preveni complicațiile și poate îmbunătăți calitatea vieții prietenului tău blănos.